Diode laser

Het laserlicht wordt via een gekoelde scanner op de huid losgelaten. Bloed bevat hemoglobine dat het laserlicht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte lost de eiwitten in het bloed en de vaatwand op. Het gevolg hiervan is dat het bloed gaat stollen en de vaatjes hierdoor verdwijnen. Het meeste effect boeken wij bij een lichte huid. Hoe lichter de huidskleur hoe effectiever het resultaat. De tijdsduur van deze couperose behandeling in het gelaat is ongeveer 10 tot 20 minuten.

Aantal behandelingen
Het aantal behandelingen wat men nodig heeft is afhankelijk van de hoeveelheid zichtbare vaatjes, maar een gemiddelde ligt op 1 tot 4 behandelingen. Na de behandeling kan roodheid ontstaan en een aantal dagen later -tot zelfs twee weken na de behandeling- kunnen korstjes ontstaan op de behandelde vaatjes. Uiteindelijk verdwijnen deze en blijft er een mooi resultaat over.

Als er in het gezicht meerdere, kleine bloedvaatjes zichtbaar zijn, is er sprake van couperose. Soms wordt het als storend ervaren. In een dergelijk geval kan het uitstekend met een diodelaser behandeld worden.

Hoe werkt een diode laser?

Het laserlicht dringt de huid binnen en wordt opgenomen door de rode kleur van het vaatje. De warmte van het laserlicht zorgt ervoor dat de vaatwandjes geen bloed meer kunnen doorlaten, zodat de vaatjes vervagen. De flits kan als licht tintelend worden ervaren. Onmiddellijk na de behandeling kan de huid lichtrood kleuren en iets opgezwollen zijn. Deze reactie verdwijnt meestal binnen een paar uur. De vaatjes verbleken en zijn uiteindelijk niet meer zichtbaar. In de meeste gevallen kan één behandeling voldoende zijn. Dit is ook afhankelijk van of u de couperose geheel wilt laten verdwijnen.

Is de diodelaserbehandeling veilig?

De ingebouwde impedantiemeter zorgt ervoor dat er geen overbehandeling kan plaatsvinden. Het handstuk is voorzien van een geïntegreerde koeling, zodat de huid tijdens de behandeling gekoeld wordt. Het is belangrijk dat u zich aan de richtlijnen met betrekking tot zongedrag en medicatie houdt. Het is verstandig 4 weken na de behandeling niet met de behandelde huid in de zon te gaan en uw huid als u buiten bent te voorzien van een Sunblock om deze te beschermen tegen het zonlicht.