Wilt u ook af van die nare pigmentvlekken?

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment. Pigment is in feite een kleurstof, melanine, die wordt aangemaakt door de pigmentcellen in de opperhuid. Bij een teveel aan zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken. De in de war geraakte pigmentcellen zorgen voor een ophoping van pigment. Een andere oorzaak voor pigmentvlekken is leeftijd. Dan worden het ouderdomsvlekken genoemd. Een moedervlek of sproetjes zijn bijvoorbeeld ook voorbeelden van een opeenhoping van pigment.

Ook jonge mensen kunnen te maken krijgen met pigmentvlekken. Pigmentophopingen kunnen ook ontstaan door wondjes, huidirritatie, acne, eczeem en littekens. In sommige gevallen kan een opeenhoping van pigment, vaak aangeboren moedervlekken, veranderen tot een melanoom, oftewel huidkanker. Let dus altijd op veranderingen in kleur en vorm hiervan. Het bekende zwangerschapsmasker (Melasma) komt vaak voor tijdens zwangerschappen en andere hormonale veranderingen.

Wat kunnen we er aan doen?

  • Cell Fusion C, Environmental shield van Dr. Murad en de natuurlijke huidverzorging van Priori hebben verschillende producten om de pigmentatie lichter te maken en de pigment verdeling in de huid beter te verdelen. Hierdoor is uw huid egaler en wordt verhelderd.
  • U dient dagelijks een goede sunblock te gebruiken. Liefst Cell Fusion C laserblock SPF 50 welke de huid volledig beschermd tegen de UV-stralen, die de pigmentvlekken veroorzaken. U kunt dit eventueel plaatselijk aanbrengen.
  • De SkinProtect van LavieSage bevat een hoogwaardig anti-oxidant, welke de schadelijke invloeden van UV-stralen van binnen uit neutraliseert. LavieSage zijn neutricosmetics, biologische voedingssupplementen voor de huid, om uw huid van binnenuit te voeden en te beschermen.

Instituut behandelingen.

  • De Yag-laser werkt met laserlicht en geeft een explosie van energie in de pigment laag. Hierdoor valt het pigment in dusdanig kleine stukjes uiteen dat het lichaam in staat is ze zelf af te voeren.  De YAG laser is geschikt voor het verwijderen van pigmentvlekken en tatoeages.
  • De T-Away2 beschikt over de aller modernste Radio Wave Spectrum, hiermee schrapen we de pigmentlaag er volledig af. De resultaten zijn direct zichtbaar, maar net als bij de laser, zal zich ook hier een korstje vormen.
  • De behandeling van een zwangerschapsmasker begint meestal met een Glycolzuurpeeling om de huid weer gezond te maken.

Een combinatie van behandeling en thuisgebruik van professionele producten, geeft natuurlijk het snelste en beste resultaat.

Ook veroorzaakt door pigment is Vitilgo. Dit zijn witte pigmentvlekken waar het pigment juist ontbreekt. In feite het tegenovergestelde van een pigmentvlek. Hierdoor kunnen er heldere witte vlekken op de huid ontstaan. Vaak speelt erfelijkheid een rol bij witte pigmentvlekken. Deze aandoening is moeilijk te behandelen en men zal hiervoor een afspraak moeten maken met een dermatoloog.