Ontharen

Wilt u ook af van overmatige haargroei?

Bovengemiddelde haargroei.

Er verschijnen fijne haartjes in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen zijn langer en hun aantal groeit. Onderbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard. Deze bovengemiddelde haargroei is weliswaar ongewenst, maar valt doorgaans onder de 'normale variatie'. Hypertrichose (overbeharing) komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat aan het eind van de pubertijd. Beharing is daarnaast sterk rasgebonden. Noord-Europese vrouwen met een lichte huid hebben meestal weinig opvallende lichaamsbeharing, terwijl vrouwen uit het Middellandse Zeegebied sterker behaard zijn. Veel oosterse vrouwen epileren wekelijks hun gezichtsbeharing. In enkele gevallen is er een duidelijke aangeboren oorzaak.

Verstoring van de hormoonbalans.

De meest voorkomende oorzaak van hirsutisme is een verstoring van de hormoonbalans. Sommige vrouwen met hirsutisme hebben een verhoogde hoeveelheid androgenen of testosteron, mannelijke hormonen, in het bloed. Overproductie van deze hormonen kan plaatsvinden in de bijnierschors (zeldzaam) en de eierstokken.

Hoe kunnen wij u helpen?

In onze samenleving wordt lichaamsbeharing gezien als ongewenst. Glossy's tonen gladde benen, kale oksels en geen enkel donshaartje op de bovenlip. Tegenwoordig is het heel gebruikelijk om de intieme delen te harsen. Wij doen dit met behulp van suikerhars. Ontharing is van alle tijden en alle culturen. Veel mensen vinden een gladde huid niet alleen mooi en aangenaam, maar ook hygiënischer.

Harsen

  • Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. De warme hars wordt met behulp van een roller over de huid aangebracht. Daarna wordt er een stevige trekvaste strip op de hars gedrukt en kan deze er in één keer worden afgetrokken. Deze methode is geschikt voor alle haren op gezicht en lichaam.
  • Ontharen met Body Sugar is een uitstekend alternatief voor harsen. Body Sugar is puur natuurlijk en plakt alleen op dode huidcellen en haren. Het droogt niet in en is desinfecterend.  Deze methode wordt vooral gebruikt bij de Brazillian wax.

Elektrisch ontharen

Met elektrisch ontharen worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Ideaal voor het verwijderen van haren op kin, wang of bovenlip zoals die vaak op latere leeftijd ontstaan. Ook ideaal voor het verwijderen van grijze haren en bij ontharing van de donkere huid.

Werkwijze: Een klein naaldje wordt ingebracht in de haarschacht. Wanneer deze de juiste diepte heeft bereikt, wordt er gedurende een paar seconde een stroomstootje gegeven waarmee de haarwortel wordt verbrand. Deze behandeling werkt alleen tijdens de groeifase van de haar. Omdat niet alle haren op hetzelfde moment zich in deze face bevinden en je maar een bepaalt aantal haren per keer kunt behandelen, zullen meerdere behandelingen nodig zijn. 

Het is verstandig om enige tijd na de behandeling uit de zon te blijven.

De prijs van elektrisch ontharen begint bij €21,00 en loopt op bij een langere behandeling

Definitief ontharen

Wij werken met een IPL, Intense Pulsed Light. De IPL is een veilige en niet-invasieve manier van ontharen die gebruik maakt van een flitslamp. Het focust zich op de haarzakjes om ongewenste haartjes te verwijderen. IPL gebruikt licht over een breed oppervlakte waarbij het zich richt op het donkere pigment van haar.

Deze behandeling werkt gedurende de groeifase van de haar. Alleen op dat moment is de haarwortel gevoelig voor het flitslicht. Omdat er altijd een deel van het haar zich niet in deze groeifase bevindt, zijn altijd meerdere behandelingen nodig. 

Ontharen met behulp van IPL is het meest effectief op een blanke huid met donkere haren De behandeling werkt niet op blonde, rode of grijze haren.

Een laserbehandeling mag niet als u:

  • zwanger bent.
  • borstvoeding geeft.
  • het medicijn isotretinoine gebruikt.
  • vitamine A-zuur producten (tretinoine) gebruikt.
  • tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt.

Het aantal benodigde behandelingen is over het algemeen zijn acht tot tien. De behandeling zal niet alle haren verwijderen, maar men gaat uit van een vermindering van 70%.


Voor de behandeling;

Vanaf zes weken voor een behandeling mag u het te behandelen gebied niet meer epileren, waxen, harsen, ontharen met crème of bleken. Scheren mag nog wel. Scheer het te behandelen gebied twee dagen voor de behandeling.

Probeer vanaf zes weken voor een behandeling UV-licht zoveel mogelijk te mijden. Dat houdt in dat het te behandelen gebied niet in de zon komt, ook geen zonnebank. Het is beter om ook geen zelfbruinende crème te gebruiken. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een SPF 50. Deze hebben wij op voorraad.
 

Tijdens de behandeling moet de huid vrij zijn van make-up, crèmes, parfum of aftershave.
De behandeling kan pijnlijk zijn, vooral als het gebied erg behaard is. Een behandeling duurt tussen de 10 en 60 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.
 

Na de behandeling is de huid meestal wat rood en gevoelig, vergelijkbaar met het gevoel van een door de zonverbrande huid. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag. U kunt eventueel koude kompressen op de behandelde plek leggen. De eerste dagen na de behandeling moet u de huid voorzichtig verzorgen: droogdeppen, niet scrubben, geen geparfumeerde of anti-acnecrèmes gebruiken.

Tot zes weken na de laatste behandeling mag u niet in de zon of onder de zonnebank, gebruik ook geen zelfbruiner. Het effect van de behandeling ziet u na twee tot drie weken.